Sunday, November 11, 2012

Förändring

Bild som jag hittade och som jag tyckte om
Cyklade till museet i ösregn, såg nerpissad ut när jag kom fram, men det gjorde ingenting, för här har heller inte varit några besökare sen vi öppnade, och ute vill det heller inte alls bli ljust. Jag kunde ha kommit hit till tolv. Jag kunde ha kommit hit till halvett. Antagligen kunde jag ha kommit till ett. Det roar mig.

Såhär är det nu. Jag känner mig som en 35-årig, gravid kvinna. Vet inte varför just 35 men jag känner mig just sådär lite äldre än jag är, och så känner jag mig gravid, eftersom jag aldrig mer går ut och knappt dricker alkohol. Istället stiger jag upp löjligt tidigt och promenerar, talar strunt med andra friluftsklädda hundägare, kommenderar och hojtar, avlämnar hund till en som festat hela natten. Jag inser hur enkelt människan anpassar sig till förändringar, hur lätt olika livsstil skiljer människor åt. Det är som att världen lever sitt eget liv utanför mina ouppvärmda och fuktiga väggar, och mer och mer blir det som att jag inte bryr mig om världen och vad som försiggår utomhus exempelvis en lördag mellan tolv och tre på natten. Det enda jag bryr mig om är burkarna som folk lämnar efter sig på gatorna när dom är ute och festar, dom plockar jag upp på min morgonpromenad. Om två veckor får jag cirka sju euro.

3 comments:

Svante said...

Tack och lov för att du fortsatte att (utsätts ej i rikssvenska vilket jag inte använder) skriva! Du har en förmåga att få mej att garva. TACK!

Kontinuitetsvägraren said...

Man måste inse sina styrkor och svagheter innan det är för sent!

Kontinuitetsvägraren said...

Vad roligt att du garvar här! Det gör mig glad (och hoppfull:)