Tuesday, October 30, 2012

En liten, liten omelett

Jag vill minnas att jag nån gång läst att alla ägg går att äta. Så att, i teorin borde man bra kunna steka små omeletter av sina papegojors ägg, så länge de inte innehåller stora fågelfoster så klart. Då kan man fritera dom, som kineserna. Äh, jag skojar bara.

Men alltså, man borde bra kunna äta papegojägg. Att det ploppar ut ägg ur ens husdjur är precis lika naturligt som att det ploppar ut ägg ur hönorna på hönserierna. Jag leker alltid med tanken på att steka små omeletter då jag tar bort papegojornas ägg som de omsorgsfullt ruvat på (stackarna). En liten, liten smörgåsomelett.
Sen läste jag en tråd som fick mig att flina. Nån skrev att "I would'n rec-amend eating parrot eggs" (hör ni accenten? ;)
"They aren't like chickens and ant meant to be aten. So if your thinking about it i would through them away and go in your fridge and cook chicken eggies ;P"
Det roliga här är resonemanget "the aren't like chickens". Nähäpp. Man ska liksom bara äta saker som man har i kylskåpet, för sånt kan man vara säker på att är ofarligt. Samma typ skulle säkert också ha varit misstänksam mot hemodlade äpplen och sagt "they aren't like the Granny Smiths and ant meant to be aten."


Det här är också roligt:
"You can never be too sure with any eggs that don't come from a decent source."
Så att en hönsrumpa man inte ens har sett själv är en "decent source" men en papegojrumpa som man ser hemma varje dag är det inte.

4 comments:

Caj said...

Har du ätit dem? Det skulle jag göra. Men det är klart, trådtypen hade också goda argument.

Kontinuitetsvägraren said...

Nästa gång måst jag testa! Är ju så nyfiken att det inte går att hålla sig.

Caj said...

Samma person som would'n rec-amend eating parrot eggs hade också (som svar på en annan fråga) skrivit If you have more questions ask me, i know lots about eggs and what not and what to do with them. :D

Kontinuitetsvägraren said...

hahahaha! erfarenheten talar.