Tuesday, June 12, 2012

Bach måste ha varit deprimerad

Har bland annat kollat på JS Bachs noter på jubbet idag. Det slog mig att han måste ha varit en deprimerad typ, då hans låtar kan heta t.ex. Liebster herr Jesu! Wo bleibst du so lange? eller Komm süsser Tod!
Kanske karln bara satt där vid orgeln och väntade på undergången.

Sen hade vi en intressant diskussion i kafferummet, nämligen om en som är född år 1990 överhuvudtaget minns någon tid då det inte fanns internet? Det visade sig att det mindes han, eftersom han kom från ett så otroligt ålderdomligt och efterblivet hem att familjen hade skaffat dator först i början av 2000-talet.

Jag kan själv dra till minnes att vi hade ett ämne som kallades kort och gott för DATA i gymnasiet. (Datoranvändning? Databehandling? Nä, kort och gott: DATA. Hahahaha.) Det gick ut på MS-DOS: en svart skärm och så med vit text ett C:/ och nån markör som blinkade, och så skulle man skriva in fånkommandon dit efter C:t TILL INGEN NYTTA ALLS. Allt var så svårt så man bara kunde skratta. Vår DATAlärare hette Li Lindqvist och jag kan tänka på henne och hennes expertkunskaper i MS-DOS ännu idag och gapskratta åt henne i mitt stilla sinne. Ibland är det faktiskt fiffigt att vara en slacker och bara tvärvägra att lära sig nån fånig teknik som ändå alla bara torkar rumpan med några år senare.

Eller används MS-DOS-kommandon ännu på nåt sätt idag? Kodning kanske?

5 comments:

Situationsdiktaren said...

Jag lärde mig åtminstone att programmera följande:
P
I
T
T
Pittpittpittpittpittpittpittpittpittpittpittpittpittpittpittpittpittpittpitt...

i det oändliga. Slutade först då man stängde av datorn. Så nog var det ju bra att man satt två terminer på en sån kurs i högstadiet. De andra två terminerna hade vi Maskinskrivning.

Har förresten också funderat över Komm süsser Tod!
Speciellt som man oftast hör den sjungas av tonåringar med rosor på kinderna.

Anna said...

Oj tack kära types för att ni drog mig ur deppträsket där man sitter djupt på grund av idioterna i Syrien, nu fick man åtminstone flina upp sig ordentligt och typ dog int av sorg sen heller.

Vihreä Lotta said...

Situationen: Höll på i det oändliga, tills man stängde av datorn, hahahahhaah! Såndäna kommandon som man helt enkelt måste bryta strömtillförsel till för att slippa, dom e mina favoritkommandon.

Anna: Visst är det för jävligt. Maktlös känsla.

Caj said...

Det roligaste var att windows och t.ex. word fanns redan då vi hade DATA. Vi hade kanske en 10 minuters windows-session då Li visade att med det här windows kan man också göra allt som vi har lärt oss. Men här klickar man med musen istället för att skriva långa kommandorader ... Det ska vi inte ägna så mycket tid åt.

Kontinuitetsvägraren said...

Hahaha. 10 minuter spenderat för framtiden, timtal för oväsentligheter. Varför låter det så typiskt?