Sunday, March 25, 2012

elaka

Jag skulle tipsa om en blogg jag snubblade över här just, Den elaka bloggen. Låten er ikke avskräckas av det aningen töntiga namnet; bloggen är inte speciellt elak, men verkar istället vara sällsynt vettig, och lite mer resonerande och ställande av mer intressanta frågor sådär. Utredande, kritisk! (dvs I LIKE). Och så kallar han/hon sig själv för "vi" tydligen. (Också ett alternativ till "hen"? Ööh.)

Här, ett inlägg som jag tyckte mychi om: sing while your winning, kära höger och en så fin beskrivning av Katainen som intervjuades:

han sa att "vi inte har råd nu att ideologisera kring de verktyg som firmor använder för att nå tillväxt", och att han var så eld och lågor för han hade varit i tyskland och sett hur "där finns en sånhär fiilis att nu ska vi ta över världen".

det är lustigt, själv tycker vi det är lite oroväckande alltid när tyskarna kommer på att de vill ta över världen. men då är vi kanske som humanist alltid lite mer medveten om den historiska kontexten än vad små idioter till marknadsliberaler är.

vad menar han med att "ideologisera kring de verktyg som firmor använder"? jo, han menar att man inte får klaga på att nokia flyttar sin fabriksproduktion till asien, att städföretag hungrar efter desperat invandrararbetskraft så att de kan betala mindre i lön än som behövs för mat och för hyra åt sina anställda, som i bästa fall har sitt kontrakt med nåt bemanningsföretag och alltså kan få sparken eller anställas på nytt med en dags varsel.

2 comments:

den elaka bloggaren said...

hahaha! jag diggar att du kallar namnet för "aningen töntigt" - det är ju du som är en elak bloggare och inte jag!

nej, jag tog namnet eftersom jag hörde en känd bloggare säga att bloggvärlden är väldigt snäll, och då tänkte jag, "nämen då behövs det en elak blogg också".

anyways, roligt att du tyckte om bloggen. "vi" är pluralis majestätis och används alltså för att visa att jag tycker att jag är kunglig i själen. lite, du vet, som när rastafarianerna kallar jah för i&i för att visa att de identifierar sig med sin egen gud, en sorts retorisk empowerment liksom.

ska läsa din blogg också och se vad du skriver om!

Vihreä Lotta said...

jo, du har rätt; det är jag som är elak. dom riktigt elaka förstår att gå under täcknamn och inte skylta med sitt elakeri;)

jo, bloggvärlden är väldigt snäll tycker jag också, därför blev jag så glad när jag hittade elaka.ratata.fi, men samtidigt så slog det mig att äsch - varför ska elakhet jämställas med ärlighet? är svårtillgängligt lika med elakt? jo lite, kanske det är elakt att ha en ratata-blogg i vilken man INTE skriver om inredning eller hur livet förändras när man får barn. haha, jag är så fördomsfull och elak jag. och spekulerar nu bara.
Gillar din blogg skarpt!