Saturday, January 07, 2012

Choose lifeIdag är det en strålande vinterdag, men fyfan, jag hatar snö. Kanske är det associationerna till lågstadiet som lever kvar; minnen av töntar som blev i extas så fort det snöade, fåntrattar som vältrade sig omkring i snödrivor, som kastade snöbollar omkring sig så man fick se till att man huttrande av kyla och ilska höll sig osynlig i ett hörn av skolgården om rasterna. Minnena av snöbollar som träffade och sved i kinderna på en, minnena av klasskamrater som jagade varandra och satt snö i mössorna på varandra, av flickor som skrek och protesterade på skämt allt för att få lov att bli pesade av den största douchen i klassen. Minnena av iskallt vatten som rinner ner längs med ryggen på en. Minnena av pulkbackar och skränande pojkar på rattkälke, körande som dårar ner för stupande backar så att alla andra fick se sig för. Minnena av snö innanför jackan. Minnena av snöklumpar på vantarna. Minnena av vintersportdagar, av illasittande klumpiga, styva kläder, huvudvärk och flataskidning och en ful trästuga i mitten av ingenstans, hur man där i lukten av våta kläder och fotsvett fick en hård Tupla och en Trip och sen måste man skida hela vägen hem igen. Minnena av stelfrusna tår och skrinning. Minnena av hur man huttrande skulle stå och se på när den duktigaste skönskrinnaren gjorde piruetter.
När man var liten var snö ett enda elände, när man är stor ska man skotta snö och skrapa bilar, värma upp bilar innan man sätter sig i dom och kör dom så att dom inte ska sluka hela bensintanken på en gång när man startar dom.
Och så kan folk komma och påstå att det är "trevligt med vinter". Nej fyfan.
När man förklarar sin avsky för snö för folk, brukar dom ofta kontra med att snö ju är "vackert". Jag tycker fantamej att en växande tomatplanta är ack så mycket vackrare. Jag kan inte förstå hur man kan tycka att det är vackert med något som i princip tar bort alla möjligheter för allt liv att växa, som bromsar naturen i flera månader, som begraver och täcker över och som när man rör det är alldeles iskallt, bara för att sen bli till slask, is och elände så att folk måste spänna på sig piggar på fötterna för att kunna gå ordentligt. Jag tycker fan att vilket jävla ogräs som helst är vackrare än ett snölandskap.

1 comment:

Anonymous said...

Det här kan jag bara älska!