Monday, January 23, 2012

It can happen


Något konstigt har hänt. Det har varit presidentval i Finland och jag är inte missnöjd och uppgiven. Jag är inte cynisk och full av missanpassat gapskratt; jag är lugn, tyst och hoppfull. Haavisto gick överraskande till andra omgången och det är karnevalstämning på FB (så mycket karnevalstämning som det nu kan vara på internet, men i alla fall).
Nu röstade jag ju inte på Haavisto, men man kan vara nöjd ändå för han är ju inte ett fullständigt rövhål, vilket man brukar ha känslan av att dom här toppen-eftersträvande gubbarna alltid är. Han var mitt andra alternativ och han skulle nog mycket väl kunna representera ett sånt här land som Finland. Jag skulle faktiskt vara jävligt stolt över att komma från ett av de länder som först fick kvinnlig rösträtt i världen OCH, i fall Haavisto nu lyckas: första landet i världen med gay-president! Eller? Dom säger ju i och för sig att James Buchanan "certainly was gay" men det är ändå ingenting officiellt, väl? Nog måste väl Haavisto vara den första som offentligt går ut som gay. Tänk vad det kunde innebära för eventella besök i Västafrika och sånt. Vilken potentiell rollmodell för världen det finns i den här karln. Och lyssna nu, kapitalister: om Haavisto blir president så kan Finland potentiellt bli ett land som gay peeps from all over the world vallfärdar till, which means MONEY. You heard me bastards, money flooding in from everywhere. Så till och med ni borde vara nöjda.
Huvudsaken skulle nu vara att inte låta den där fåntratten Niinistö lura sig till presidentposten, för han är bara en karl, en karl bland karlar som uttrycker sig vagt och aldrig svarar på frågor och som ser konstig ut när han ler, en typ av typer som inte skulle komma med något som helst nytt till historien.

5 comments:

Caj said...

Ja, tänk vilken föregångare Finland kunde vara. En president som tycker att det är dags att satsa på någonting annat än ekonomisk tillväxt. Jag skulle också vara stolt.

Vihreä Lotta said...

Jo! Folk påpekar att det är viktigt att inte rösta på Haavisto "bara för att han är gay" och det är klart att det nu inte är så vettigt att ha det som enda motivering (hahahah). Men för den sakens skull behöver man ju inte förbise allt positivt som det innebär att vara först med något.

Vihreä Lotta said...

Och ja, DESSUTOM har han ju faktiskt vettiga värderingar som det inte är några problem att ställa sig bakom.

Caj said...

Ja, och precis som du skrev skulle jag också vara stolt över att ha en president som är gay. och grön, mest som ett tecken på att det är dags för nya värderingar.

Caj said...

MTV3 har en "leikkimielinen ehdokasäänestys": http://www.mtv3.fi/uutiset/presidentinvaalit2012/index.shtml/arkistot/kotimaa/2012/01/1482900/

Då 41929 personer hade röstat hade Haavisto 52,12 % av rösterna och Niinistö 45,62 %. Resten blanka. Spännande!