Tuesday, December 06, 2011

six


THE NEWS: Today we have just the same news as yesterday; everything's shit.

Ja och idag är det också självständighetsdag i Finland. Inte tänkte jag på det då jag ritade den där bilden, men idag är jag ytterst nöjd över att det blev just den här bilden idag. För få bryr sig mindre om självständighetsdagar än jag. Jag läser på FB att folk lyssnar på Finlandia och grejer. Bilder av Finlands flagga postas på FB-väggen och jag vet, min världsuppfattning präglas för mycket av FB-väggen, men det är en annan historia; Finlands flagga, det är något så känsligt över den. Från att ha varit en frihetssymbol har den blivit en patroitisk och rasistisk symbol, för att nu igen plötsligt vara helt okej att postas av vem som helst som vill skapa lite stämning. Jag försöker titta inåt, gräva inuti mig själv för att hitta nån form av finländsk stolthet eller tacksamhet för att mofor och fafor härjade på 40-talet, men det är som att gräva sig i naveln, jag hittar ingenting. Jag ser dravlet på FB-väggen snarare som nationalromantiskt struntprat än nån äkta vilja att det ska gå väl för Finland, på riktigt. För inte heller idag ska vi tänka på vad beslutsfattarna i det här landet gör, precis som alla de andra dagarna av det här året ska vi idag bry skit i sånt. Idag ska vi flagga och bränna blåvita ljus. Heja Finland, heja heja.

3 comments:

with u said...

Good to see ^ ^

M. Lindman said...

Jag tänkte bara på en grej med självständighetsdag här i ämärikat: ja nog hade det ju varit skönt att ligga på soffan i Finland eller prata strunt med B i en tyst Ark. Men jo, annars får man ju nog gräva sig i naveln vad fornatidersstolthet beträffar.

Vihreä Lotta said...

Haha, jo. Det är nåt så tungt och beklämmande med självständighetsdagen också, man ligger på soffan istället för att fira. Förut gillade jag det inte, nu är det ju ganska skönt, faktiskt.