Thursday, December 22, 2011

Annan julkalender, lucka 22

22. Berätta om något som du är beroende av.
Jag ser ingen annan utväg än att skriva om kaffe. Utan att ha tittat efter gissar jag att Therese också har skrivit om kaffe? Kanske?
Ja, nå jag började dricka kaffe när jag var 17-18 år först faktiskt, i gymnasiet, när vi hade ett sånt där abirum som man blev och hänga i på rasterna när man var äldst, högfärdigast och fånigast i hela skolan. Blev ju rentav hög av kaffe på den tiden, helt prillig när jag gick på lektion efteråt, som en mildare version av när man provade på snus första gången, så därför blev man ju snabbt kaffe-fascinerad. Sen utvecklade jag nog nåt pervigt du&jag-förhållande till kaffe, det skulle en kaffekopp till för att göra en situation perfekt, liksom. Och omedvetet blev jag ju sen beroende, till den grad att man får tungt huvud om man inte dricker kaffe på morgonen.
Idag dricker jag oftast bara två koppar kaffe om dan, men gränsen för hur mycket kaffe jag skulle kunna dricka är egentligen oändlig. Jag dricker också i princip hur dåligt kaffe som helst, om det bara har koffein i sig. Det är ju lite sorgligt. Men klart att det finns favoriter; mörkrostat, espresso, såndäna som smakar nästan lite avlopp. Vet inte hur jag annars ska beskriva en jävligt konstig kaffesmak som jag första gången hittade i spanskt kaffe på Kanarieöarna, en blaskig smak av just.... avlopp som man först tyckte att var fel men som man lärde sig att älska. Lite som med weissbier.Nähäpp. Det var inga svårigheter att skriva om kärlek när det kommer till kaffe inte. Nähä nähä.

2 comments:

M. Lindman said...

Jag kan faktiskt förstå det där med ett kaffe som nästan smakar avlopp,.... Kärleken till kaffe finns det hur mycket som helst att säga om. Jag dricker också dåligt kaffe. Hela hösten har jag pimplat snabbkaffe. Min lägenhetskompis dricker inte kaffe och det är slöseri att köpa en apparat för en så kort stund. Men snabbkaffe är all right. Som sagt: koffein, svart dryck, en känsla av att nu kan jag ta i tu med vad som helst efter en kopp kaffe.

Vihreä Lotta said...

Jag har också druckit snabbkaffe hela den här hösten-vintern. Hittade ett som inte är så illa faktiskt, och så ska det ju gå snabbt också, på morgonen.