Monday, July 25, 2011

Turistbloggar

Svenska resenärer, svenska resebloggar, man kan int få nog av dom eller hur? Glassfeta svenskar som tycker att "Thailand är fint men så otroligt smutsigt", som anser sig ha rätt att resa omkring och tycka saker om andra kulturer, dvs jämföra kulturer med hur det är på riktigt, dvs hur det är hemma.
Jag har lagt märke till att dom som skriver resebloggar kanske är av det värsta slaget, eftersom dom anser sig vara "lite annorlunda", lite mer utöver det vanliga turistschacket. Ofta har dom redan varit på många olika ställen och kan jämföra och ha åsikter om allt man kan prova på. Dom letar efter de lite undangömda platserna dit de vanliga turisterna inte ännu har hittat, och dom njuter som allra mest då dom hittar nån ensam tant som steker nudlar åt dom för bara 20 cent tallriken.
Jag tänkte ta en svensk resebloggsföljetong här nu. Helt enkelt för att dom får alldeles för lite uppmärksamhet.

__________________________________

"Mitt emot banken finns en resebyrå. När vi varit på banken går vi in där. Vi pekar på ett hus som vi tycker ser bra ut. ”Something like that with toilett and shower”, säger vi och pekar. Det är lite dyrare informerar han, men det är ok säger vi. Vi vet ju nu att vi inte är några riktiga budgetresenärer. Det ska bara vara billigt ändå. Salang Beach Resort ska vi bo på."

Så skriver Janne, Oscar och Susanne i Täby. Dom är inte är några riktiga budgetresenärer, men det ska va billigt ändå.
__________________________________

"Notan kom in… 170 BHT, faktiskt ganska dyr frukost… men nu beställde jag ju i och för sig in en extra omgång av bröd och kaffe"


(Bilden hör inte ihop med inlägget, men jag tyckte dom passade så bra ihop. Muahahhaha. Originalinlägget kommer härifrån.)

__________________________________

Samsen Road
"På Samsen road över kanalen från Khao San finns många bra billiga kineshotell. Här är tempot lugnare och området har en skön lokal känsla."

Att kineshotell. Så skriver man på http://www.bangkokinfo.se.

__________________________________"Vi rökte vattenpipa med våran bartender gurkan (som säkert egentligen hette gurkhhhhhaaan eller något)"

__________________________________

"Det är fint här på Langkawi men tyvärr som på så många andra ställen i Malaysia och Thailand så är det otroligt skräpigt. Plastpåsar, plastflaskor, kartonger, matförpackningar och annat skräp ligger i diken och på stranden. Problemet är inte att turisterna skräpar ned utan det är lokalbefolkningen som skiter i det, så turisterna gör dessvärre ofta detsamma. Man kanske ska bli miljökonsult här nere ändå…"

Ja visst är det illa när lokalbefolkningen är så obrydd om sin egen omgivning, så att till och med turisterna smittas av deras dåliga kultur? Usch ja, skräp, vem gillar skräp liksom? Det är ju OESTETISKT. Borde kanske Emma, Mattias och Moa läxa upp dom där i Langkawi litet? Lära dom lite rim och reson liksom.

No comments: