Thursday, June 30, 2011

"Och sedan, och sedan och sedan." Papegojorna! Dom e tillbaka!!

Halleluja! Papegojorna är hittade och vid livet, fånigt nog på andra sidan viken, inte alls långt från deras uteplats. De hade blivit upptäckta av ett äldre par som inte trodde sina ögon när de fick se sådana här fåglar i skärgården.
Nefi hade blivit infångad på något sätt (jag undrar just hur:) men Fjutte hade inte låtit sig fångas in, och därefter blev Nefi förd till Tolkis katthus. Där hade han fört ett jädrans liv så blev snart vidare förflyttad till Faunatar, en djurbutik i Borgå. Och sedan hade tanten från katthemmet sett det där blogginlägget (som jag av undermedvetna anledningar faktiskt lät publiceras i Borgåbladet) och ringt, och så var det pappa som hamnade till Faunatar för att konstatera att jo, det var Nefi.
Och sedan hade mamma åkt tillbaka till "hitteplatsen" med Nefi i buren och Nefi hade skrikit som en vanvetting, varefter Fjutte inom kort hade uppenbarat sig vankande på gräsmattan. Sedan hade det bara varit att lyfta in Fjutte i buren, mänskorna som hade försökt fånga in den tidigare hade sagt att det var "som i en film", hahahaha.

No comments: