Monday, April 18, 2011

Vad vill perussuomalaiset?

Jag möttes idag morse av en Facebook-status som sa: "Timo Soini i Succémorgon, Radio X3M ungefär kl 8.35. Jag blir så förbannad. Varför ska media liva upp den här skitboomen ännu mer? Varje dag innan valet skulle man läsa hur många timmar Soini sover per natt eller hur han skulle beskriva sitt parti som en maträtt (det var köttsoppa). Nu efteråt ska han intervjuas. "Tycker du om köttsoppa?" Sluta!

Och hur blev det nu såhär att Perussuomalaiset fick till en sån brakvinst? Jag tror att folk är trötta på att se på monotont politikerprat, på att känna sig avskärmade från dom som bestämmer och så när det kommer nån och "pratar med bönder på böndernas språk" ja se, det gillar folk. Det är ett så gammalt trick, men det tycks fungera om och om igen.

Från persunas hemsida:

"Perussuomalaiset ovat nyt äänestäjien ainoa vaihtoehto saada todellinen muutos vuodesta toiseen jatkuvaan epäoikeudenmukaiseen politiikkaan. Perussuomalaiset ovat tavallisia maanläheisiä ihmisiä, joita kannattaa äänestää. Ehdokkainamme on niin professoreita, maanviljelijöitä kuin tehtaan työntekijöitäkin. Äänestä muutoksen puolesta. Tehdään yhdessä suuri muutos."


Så nu har Finland då röstat för en "förändring" men hurdan förändring? Ja, det tycks inte vara så viktigt. Det ska bli intressant att se hur någon som inte har några som helt konkreta förslag ska vara med och leda ett land, mänskor som beskriver sig själva som "vanliga mänskor som det lönar sig att rösta på".

2 comments:

Janne said...

Jag upplever att vi hade gjort fel om vi inte intervjuat Timo Soini. Hans parti vann valet och vi intervjuade också Alexander Stubb just innan honom.

Med din logik borde vi bara intervjua folk som är "kiva" och det är ohållbart.

Vihreä Lotta said...

Jag förstår att ni måste intervjua honom och "bara gör ert jobb" och allt det där, men media har en så stor roll i såna här sammanhang att nån nog borde fundera på hur mycket uppmärksamhet alla egentligen förtjänar. Veckorna innan valet var ju Soini överallt och se hur det gick.