Thursday, March 31, 2011

Den rumsrena rasismen

Tillbaks till sitt hemland. Skall det vara så svårt . Har man inte pengar så är det tamme mig LEGALT att skicka i väg dom utan returbiljett !!

Hur mycket har dessa förorsakat arbete åt myndigheterna egentligen?

Städa upp ghettot. Att inte stadens fasadsynenämnd (eller motsvarande) har sett till att dylika soptippar försvinner.

Det är bara att köra dem till rumänska ambasaden, kanske de kan slå läger på gårdsplanen där...


Nä, detta är inte citat från Perussuomalaisten rasistinen ilmaisupalsta, det är från dagens HBL. HBL, för fan, som dom "vanliga" mänskorna som Bror och Stefan, Anna-Stina och Uffe läser. Jag kan inte låta bli att säga något om det, det skrämmer mig som attan hur denna nya, rumsrena rasism mer och mer bara tränger sig in i varje forum, på varje debattsida, mellan arbetskamrater på kaffepauser, i köpcentrum, på föreläsningar.
Jag frågar mig bara, sedan när blev det accepterat att hojta "Tillbaks till sitt hemland" sådär bara? Hur snabbt har den här utvecklingen gått och vad gjorde jag medan det hände? Hur kommer det sig att folk inte längre sympatiserar med de allra svagaste i samhället, de som inte har några rättigheter överhuvudtaget, hur satan kan man sparka på sådana? Hur kan "myndigheternas uppgift att städa upp Fiskehamnen" vara viktigare än det faktum att det finns folk som tvingats fly till ett helt främmande och iskallt land i vilket alla avskyr dem? Berätta för mig hur det gick såhär, because I don't get it.

Den första kommentaren, "har man inte pengar så är det tamme mig LEGALT att skicka i väg dom utan returbiljett !!" kanske ändå är den mest avgörande i det här sammanhanget. Såhär funkar det tydligen. Har man inte pengar så har man inga som helst rättigheter, är man inget värd, kan andra som har pengar skicka en vart fan som helst. Fundera på det här. Har man pengar så ÄR man med andra ord typ värd det som ens pengar är värda i det här samhället. Att välkommen till kapitalismen. Funkar så satans bra, eller hur?
Tänk om alla skulle ha lika mycket pengar som Bror och Stefan, Anna-Stina och Uffe. Alla i hela Europa. Oj men nej, det skulle inte funka! Oj nej, det finns ingen skitbillig arbetskraft kvar att utnyttja, inga billiga HM-kläder. Man skulle måsta tvinga folk ut och bo i husvagn utan mat, vatten och el. Fattar inte folk det? Det är på grund av att det finns folk som lever i fullständig fattigdom som vi överhuvudtaget kan leva ett sånt här liv. Och så är det något så typiskt finskt också i det att tänka på fattigdom som något som finns i andra länder, men inte i Finland. Tiggare, det är något man ser när man åker på semester till Rom medan man går och slickar på fet glasstrut. Men här i Finland har dom ingenting att göra, vi har ju faktiskt en FASADSYNENÄMND som ska bespara oss från att se allt som är fult, fattigt och som har dålig standard. Hahahahhaha.

3 comments:

jittermouse said...

I'm so with you.. Skrämmande.

M. Lindman said...

Bra skrivet.

Och speciellt asmotbjudande tanke att pengar ger dig rätt att existera, att flytta, att ha rättigheter på ett ställe. Kapital ska få röra på sig hur mycket som helst, och människor med pengar också. För människor med pengar har så goda SKÄL att komma till Finland och det blir ju synergieffekter och ---
Fy fan.

Vihreä Lotta said...

usch jo. exakt.