Tuesday, November 11, 2008

Flamingo Spa - på besök i en mardröm


Jag har idag besökt något av det mest smaklösa, kräkframkallande, rentav skräckinjagande man kan tänka sig att står till buds för "den som vill roa sig lite i huvudstadsområdet" - nämligen FLAMINGO SPA - lyckligt inpackat i Jumboköpcentrets sköte, mitt bland körfilarna och fabrikerna kring Sjöskogs flygplats i Vanda.
Först ska man alltså ta sig ut ur stan och - sen står man med en stor betongvägg gapande emot en, och inbjudande glasdörrar - Flamingo - en neongrön fågelkrake önskar en välkommen.
Flamingo Spa är inrett som om högstadie-elever, Teneriffaresenärer och Citymarkets avskedade designer hade fått bestämma om hur ett utrymme ska se ut. Man har imiterat en badstrand, fast med kakel, så man ska vada utåt i djupet - SOM OM man vore utomlands, SOM OM man vore på en strand. FAST MAN ÄR I FUCKING VANDA INLÅST I EN GRÅ BETONGKLOSS MED GRÖNA REGNVÅTA NEONSKYLTAR PÅ UTSIDAN! Vattnet är pissvarmt, man kan bara föreställa sig hur ungars pissreflex igenast slår på så fort de går ner i vattnet. Man kan åka omkring i en ström, runt runt i en cirkel flera varv, man kan ligga och vräka sig på en undervattensbänk medan kaskader av bubblor strömmar över ens ben, man kan sänka sig ner i en ännu varmare bubbelpool och bli dåsig och mindre vetande på fem minuter. Omkring en välver sig groteska vattenrutchbanor som snirklar sig ut ur ett plastigt, brunt torn som ska likna vara djungelinspirerad men som aporna hade sprungit långt ifrån vid blotta åsynen. Och något av det värsta - man kan iklädd sin simppare, sina grodfötter eller vad helst man önskar lalla omkring iklädd i den tryckande inomhusvärmen, ta sig en cappuccino "vid havsranden" I ETT CAFÉ SOM HETER "MAYA" och är aztekinspirerat, dvs är pyntat med stora, skitbruna block som ska vara träimitationer med fejk-inristningar och man vill SKRIKA OCH SPRINGA BORT OCH DÖ JUST DÄR!
Det har också placerats ut SOLSTOLAR på sina ställen så att man kan ligga där och pressa i lampskenet, SOM OM man vore utomlands, SOM OM man kunde bli brun.
20 euro ska dom ha för att man i två timmar ska beblanda sig med så dålig smak att frågan är om den nånsin kan duschas av en.

5 comments:

pia said...

OMG va bra juttu. Borde tipsa amerikanerna, om dom nu menar allvar med att stänga Gtmo så har dom här ett bra nytt tortyrredskap. Jag har hört att man kan leva ett helt liv på Flamingo, födas och dö på läkarstationen och däremellan glida mellan spa:t, hotellet och barerna.

De kommer att sakna sina burar och orange halare, Osamas killar.

Mick Finn said...

Välkommen till framtiden där vi reser "utomlands" till betongbunkrar i grälla färger, har vintersemester i skidtunnlar, tar en syntetisk drink med något som påstås smaka som något som en gång växte i naturen, umgås virtuellt för att vi blir äcklade av att se hud, slutar tänka för att det tar ont och det är lättare att stirra på färdigtuggat innehåll, och inte vet att vi på riktigt hellre skulle vara döa :/

Nina said...

Haha, du skriver så roligt och bra!
Hur hamnade du dit?

Lotta said...

Mick, det är faktiskt riktigt scary det där som du skriver, nånstans är det som att jag tror att det blir så.
Nina, jag hamnade dit via skolan med eleverna.

Mikko said...

sen lotta när de blir riktit kallt å fittit så ska vi fara ut å pilkka. å kika va riktiga världen har att bjuda på.